07-09-09

het leven gaat verder...

Hey schatteke,

Ondertussen zijn we weer een beetje in ons gewone ritme beland. Zowel je grote broer Arjen als je zus Jinte zijn goed met school gestart. De enige verandering is dat Arjen toch weer voltijds naar huis komt. Hj is er blij mee. Ik ook, hoewel ik me ook heel erg bewust ben van het feit dat dit voor mij niet altijd de eenvoudigste oplossing zal zijn. Ik ben wel blij dat iedereen van ons gezin hier 's avonds slaapt. We hebben samen met Arjen een aantal duidelijke afspraken gemaakt waar hij ook zijn inbreng in had. Vorige week liep het perfect, aangenaam bijna. Ik merk wel dat hij er erg veel moeite voor deed waar ik blij om ben, maar ik merk ook dat zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn voor hem niet zo zijn zodat ik het toch moet blijven herhalen wat bij mij toch dikwijls flink wat wrevel opwekt. We zien wel wat het geeft en kijken dag per dag. En Jinte is ook goed gestart bij juf Corina. Ze keek er heel erg naar uit om iedereen weer terug te zien. En Tieme, die maakt zich telkens boos aan de schoolpoort. "Ikke mee Taja (Jinte)! Ikke pelen!" Ik moet er echt voor zorgen dat hij stevig vast zit in zijn buggy of hij zou zo de speelplaats op lopen. Dat zal dus in november geen probleem geven, althans niet bij hem!

En afgelopen weekend hebben we hier een aantal veranderingen aangebracht. En sommige van die veranderingen waren niet zo evident. Toen jij naar het ziekenhuis vertrok hebben we Tieme in jouw kamertje gelegd. Tieme sliep eerst bij Jinte op de kamer, maar omdat hij altijd zoveel lawaai maakte tijdens zijn slaapje sliep Jinte ook minder goed. De bedoeling was dat hij jou kamertje mocht gebruiken tot jij terug zou komen. En als papa de zolderkamer klaar had, die jij dan mocht hebben (en die ik nu als bureau gebruik) zou Tieme definitief jouw kamertje krijgen. Tieme heeft sindsdien altijd in jouw kamertje geslapen. Tot afgelopen zaterdag hebben we daar niets aan veranderd. Ergens vond (vooral) ik (papa had er meer moeite mee) dat Tieme ook wel zijn eigen kamertje mocht hebben, en niet alleen jouw kamertje die hij mag gebruiken. Behalve het spinnetje dat jij nog maakte en dat nog aan de muur hangt hebben we de kamer nu helemaal ingericht voor Tieme. Dat wilde ook zeggen dat zijn kinderbedje plaats zou maken voor een éénpersoonsbed, jouw éénpersoonsbed. Ik moest toch een traan wegpinken toen ik jouw bed in jouw kamertje zag staan, net op dezelfde plaats als toen jij er voor het laatst hebt in geslapen. We hebben wat sterretjes en een maantje op het plafond gekleefd en op de muren prijken afbeeldingen van piraten, schepen, papegaaien en schatkisten. Alleen, wat ik nog steeds niet kan maar ik wat ik mezelf wel voorgenomen heb te doen voor de jaarwisseling, is jouw kleertjes in een curver te stoppen en Tieme zijn kleertjes in jouw kast te leggen. Tieme vond het super, vooral het feit dat hij nu zelf kan beslissen wanneer hij uit het bed komtLachen. Schat, ik weet dat je niet liever zou hebben dan dat jouw kleine broer nu jouw kamer heeft. En ergens geeft het me ook wel een goed gevoel, gewoon dat jullie samen ook iets delen.

Lieve schat, jij weet het al langer dan ik dat er nieuw leven in de familie komt, hé. Je krijgt er nieuw neefje of nichtje bij. Het was voor tante Jo en nonkel Claus niet evident ons dat blije nieuws te melden en daar kan ik inkomen. Vreemd genoeg reageerde ik niet echt emotioneel toen ik het nieuws vernam. Tuurlijk moest ik onmiddellijk aan jou denken, vooral dan het gemis van lijfje, maar ik was ook oprecht blij voor hen. Ik voelde geen enkele vorm van jaloezie, waar ik erg blij om ben. Gevoelens is iets wat je niet echt onder controle hebt, alleen wat je er mee doet wel! Maar ik ben echt blij dat ik niet moet vechten tegen die gevoelens die ik liever niet had. Ik kijk, samen met de rest van de familie, uit naar dit nieuwe leven dat in april verwacht wordt. Alleen zou ik het niet zo fijn vinden als dat kleine mensje net op de 14de (de dag dat jij naar opa vertrok) geboren zou worden. Zorg jij daarvoor dat het niet zo is, schatteke?

Lieve schat, mama is moe, ik ga slapen. Doe je heel veel groetjes aan opa, mémé en pépé en bedank je hen omdat ze zo goed voor jou zorgen? En wil je ook veel groetjes doen aan meester Lieven. Het was de eerste 1/9 dat hij niet met z'n gitaar uit volle borst alle leerlingen welkom zong. Ook aan Thibo, Soetkin, Emily-Grace, Quinten, Rune, Lien, Lotte, Seppe en nog zovele andere kindjes. Vraag maar aan meester Lieven dat hij voor jullie allemaal iets zingt en dat hij jullie verder onderwijst!

Dikke kus en een heel erg dikke knuffel!!

Jouw mama, voor altijd en altijd XXXX

22:19 Gepost door Els, mama van *Rytse, voor altijd... in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wedden dat ze uit volle borst " Geef me een knuffel" hebben gezongen ?

Gepost door: Hilde | 07-09-09

Jinte heeft vandaag aan de hand van haar foto's haar gezin voorgesteld. Ze was heel trots om over haar drie broers te vertellen.

Gepost door: Corina | 08-09-09

De commentaren zijn gesloten.