26-07-09

Houden van, voor altijd....!

Hey schatteke,

De zon is weer van de partij en dat geeft mama altijd een positieve boost, hé!

De afgelopen week is echt voorbij gevlogen. Hoewel het de eerste week van papa's verlof was werd er veel gewerkt. Nu, het resultaat mag er zijn. De komende week gaan we toch wat meer samen doen. Zowel Jinte en Tieme als mama hebben nood an wat quality-time met papa. Ook deze week gaan we ons wat voorbereiden op onze vakantieweek in De Haan van 1-9/8. Ik hoop zo dat Arjen mee kan. Vorig jaar was hij mee en is het niet echt een leuke week geworden doordat we naar zijn inzien zo weinig naar zijn zin konden doen. Hij vond alles saai, had nergens zin in en het was voor hem zo moeilijk zich aan afspraken te houden. Nu hebben we al wat tijd kunnen besteden aan het hem voorbereiden op vakantie. We hopen natuurlijk op stralend weer (dat hadden we vorig jaar) zodat we veel tijd op het strand en in de zee kunnen doorbrengen, we gaan een dagje naar Plopsaland, we zullen wandelen, fietsen, er zijn ook nog andere kinderen op het domein waar hij mee zal kunnen spelen,... Maar het is voor hem zo moeilijk als hij niet alles naar zijn zin kan/mag doen. We hebben al naar zijn wensen geluisterd en gaan daar zeker in stuk in tegemoet komen, het is tenslotte ook voor hem vakantie. Maar anderzijds werden er ook al duidelijke afspraken gemaakt (er wordt alleen maar gezwommen in de bewaakte zone, 's middags ruimt hij de tafel af, hij maakt zijn eigen bed op en gooit zijn eigen vuile kleren in de was). Dat was alweer niet naar zin en daarom wil hij het liefst in De Korbeel blijven. Ik zou het erg heel erg jammer vinden. Rytseke, jouw lijfje gaat al niet meer mee, als Arjen ook niet mee gaat, hoe kan ik dan van een vakantie genieten. De helft van mijn kinderen zou maar mee zijn. En aan de andere kant heb ik zelf ook wel nood aan echt vakantie en heb ik er ook geen zin in me de hele tijd boos te moeten maken omdat het zo moeilijk gaat. Arjen heeft vandaag een lijstje gemaakt met "waarom wil ik mee op reis?" en "waarom wil ik in De Korbeel blijven". Dat laatste lijstje was het langste. De opvoedster zou het er met hem nog eens samen over hebben. En ik hoop echt dat hij met z'n volle zin, met de kracht om ook met de anderen rekening te houden en zich aan de afspraken te houden, en met de glimlach kiest om met ons mee te gaan. Schatje, help jij je broer de juiste keuze te maken en help je hem dan ook de consequenties van zijn keuze te dragen?

Je zusje, schatje, ze wordt zo groot. Niet alleen fysisch, maar echt helemaal. Hoe ze praat, hoe ze beweegt, wat ze zegt, wat ze doet,... Het doet zo'n deugd, maar soms is het ook zo pijnlijk. Deze namiddag was ze met iets aan het spelen dat jij nog kreeg van tante Lieve om je in het ziekenhuis mee bezig te kunnen te houden. De is een magneetboekje met magneetjes? In het boekje staat 1 koe, ze moet dan in de magneetjes 1 afbeelding van een koe zoeken en het cijfertje 1. Dan heb je 2 schapen, 3 varkentjes,.... Ze deed het echt heel goed en was zo trots dat ze alles juist had tot aan 10. En vanavond was ze meegegaan met papa en Arjen om Arjen weer naar De Korbeel te brengen. Toen papa en Jinte terug thuis waren zei papa dat je zus in de auto had gezegd: "Oh, papa, ik zie mama toch zoooo graag'". Toen papa het me zei zat Jinte in de zetel. Ik vroeg haar: "Is het waar, schat, dat jij mij zooo graag ziet?" "Ja, mama, heel echt waar!" Mijn ogen werden nat en terwijl ik haar knuffelde zei ik: "Schatteke, ik zie jouw ook zooooo graag, voor altijd ('voor altijd', dat zei jij altijd)!" "Ook als jij gestorven bent, hé mama, zal je me altijd graag zien?" "Ook als ik gestorven ben zal ik jou nog altijd graag zien!" Met een geruststellende en oprecht gelukkige lach zei ze: "Want Rytseke ziet ons ook nog altijd graag, hé?" En ik ben er zeker van dat dat zo is. "Ja, schatteke, Rytseke ziet ons ook nog altijd heel erg graag. En wij zien hem ook nog zo verschrikkelijk graag!"

En je kleinste broertje, schat, die is zo klein niet meer. Hij is zo stilaan een beetje kleuter aan het worden. Hoewel hij toch ook z'n eigen trekjes en kleine uiterlijke verschillen heeft lijkt hij wel heel erg op jou. Deze middag aan tafel was hij zo erg ana het schaterlachen. Zijn houding en het geluid van zijn lach deden mij zo aan jou denken. Hij zou zoveel plezier aan je beleven en jij aan hem!

Gisteren hadden we mijn zwangere nichtje Patricia, haar man, tante Lieve, nonkel Carl met Andres, Harm en Adelien op bezoek. Het was echt een gezellige dag. Ook Arjen was echt aangenaam. Toen iedereen na een gezellige namiddag en avond en een lekkere bbq tegen 22u30' huiswaarts wou vertrekken zag ik dat harm nog eens naar je steen ging. Hij legde er zijn 2 handen bovenop, sloot zijn ogen en prevelde wat. Het liet me ook niet onberoerd. Voor zoveel mensen, groot en klein en veel daartussenin is enkel je lijfje weg. 

Ik schreef het al eens eerder, .... Moest de twijfel over het al dan niet verder leven zonder tastbaarheid zich kunnen omzetten in overtuiging zou er zoveel minder verdriet en zoveel meer intense verbondenheid zijn. Ik werk eraan, schat, en het gaat de goede kant uit!

Rytseke, samen met nog zoveel anderen hou ik ontzettend veel van jou!!!! Alleen hoop ik, en vermoed ik ook heel sterk, dat je dat ook blijft voelen!!!

Van hieruit werp ik je oneindig veel handkusjes en een hele superdikke knuffel!!

Jouw mama, voor altijd....XXXX

21:15 Gepost door Els, mama van *Rytse, voor altijd... in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

schelpjes... Hallo Els & C°,
Wat een mooie tekst weer... de liefde straalt er zo vanaf... en ja Rytse zal voor vele voort blijven leven in hun hart... ook in het onze... maar ik zou graag jullie adres hebben.... in het voorjaar zijn we eens naar het strand van Cadzand gereden en hebben daar schelpjes geraapt en die zouden we je graag toesturen om bij Rytsekes steen te leggen(het zijn doodgewone schelpjes maar als ik ze hier zie liggen denk ik aan Rytse... en ik ga proberen om enkele mooie schelpjes mee te brengen uit Kreta... speciaal voor Rytse...
We wensen jullie een héél mooi verlof toe in Den Haan. In jullie hart zullen al je kinderen er bij zijn. Els je bent echt te bewonderen...
Groetjes aan Pierre en de kindjes.
Liefs van Marianne, Hugo en Eline

Gepost door: Marianne | 26-07-09

Vakantie Dag Els,

Ik hoop met jou mee dat je volgende week een schitterende vakantie mag hebben in de Haan,we zijn er gisteren gaan wandelen,....met de kids mee.Het was genieten en voor mij is het dan ook belangrijk dat ze erbij zijn alhoewel het soms moeilijk is want mijn Robin heeft ook zijn karakter en is soms lastig,alhoewel hij er niets kan aan doen,maar kon hij het maar één keer zeggen wat er niet gaat.
Jij bent echt bewonderingswaardig hoor,je doet het fantastisch met al je kids.
Rytse * is alleen maar heel fier en hij ziet jullie heel graag.
Geniet met z'n allen .

Dikke knuf,Ann

Gepost door: Ann Vanmoen | 27-07-09

Els,
Ik ben hier aan t poetsen en naar de dvd van clouseau aan t luisteren.
Moet constant aan Rytse denken. Het is het liedje "afscheid van een vriend".
weet dat je in mijn hart altijd zal voortbestaan.....
Zo leeft Rytse altijd verder bij jullie. Wees daar maar zeker van.
Dikke knuffel
Sophie

Gepost door: sophie | 29-07-09

mijn beste maatje rytske blijft voor altijd in ons hartje .
Rytske heeft een speciaal plaatsje hij was echt een lieverke wou langs deze weg nog eens laten weten dat je me beste maatje bent soulmate voor altijd. thanks voor alle steun .
Je bent een engel maatje
ben net terug van spanje en heeft een mooi steentje mee gebracht voor Rytske omdat ik weet dat hij daar van hield zo zie je maatje dat Rytske overal en met iedereen mee gaat hé we spreken volgende week eens af verlang om eens wat bij te praten en nogmaals een dikke knuffel aan jullie en ook aan je lieve kindjes da da see you buddy.

Gepost door: annie | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.