01-06-09

Kompleet geluk...

7 jaar geleden..... We hadden net Arjen zijn schoolfeest achter de rug. Het was broeierig heet geweest, er was nergens een streepjes schaduw te bespeuren en die houten klapstoeltjes zaten met mijn bolle zwangere buikje niet zo comfortabel meer. Papa bracht me dus maar naar huis waar ik wel nog van de rust, de koelte en wat comfort kon genieten. 's Middags waren we nog naar de gyneacoloog geweest die ons wist te zeggen dat ik nog maar 1 cmtje ontsluiting had. En aangezien jij het eerste kindje was dat ik op de wereld zou zetten kon de bevalling nog wel een tijd op zich laten wachten. 's Avonds had ik nog lekker voor papa en mezelf gekookt om tegen 22u moe maar voldaan het bed in te kruipen. Een uurtje later stonde we echter al terug beneden? Het weinge vruchtwater dat ik nog had was weg en de contracties lietne zich al voelen. Tegen middernacht waren we in de materniteit waar ik aan de monitor ging. Alles zag er goed uit. Wel lag je nog in stuit waardoor de gyneacoloog ons zei dat het waarschijnlijk een keizersnede zou worden. Dat was precies niet naar je zin want je draaide je nog. Ondanks dat het feit dat je longrijping gekregen had was het toch bang afwachten of je zelf zou kunnen ademen. Om 5u 's morgens kreeg ik dan toch epidurale. Ik had nog geen oog dicht kunnen doen na die vermoeidende dag en was echt doodmoe. Zo kon ik toch wat rust vinden. Uiteindelijk werd je geboren op 2 juni 2002 om 12u50', 2,510 kg en 45 cm. Klein en fijn, maar oh-zo-gaaf, oh-zo-mooi en vooral oh-zo-werlkom. De gelukzaligheid was zo overweldigend, dit was waar ik al mijn hele leven van droomde, mijn eigen kindje, 'mama' worden. Je huilde niet echt, 't was eerder een zacht gepiep. Ook kon je je temperatuur niet goed houden waardoor je toch even de couveuse in moest. Natuurlijk had ik je liever bij me op de kamer gehad, maar als je die extra zorgen nodig had dan moest dat maar. Ik was al zo dankbaar dat je er was!

En vandaag, bijna 7 jaar later,... Papa en ik hebben je naar definieve plaats verhuisd. Je woont nu in jouw steen, de steen die je zelf hebt gekozen. De onderkant van de steen was al dicht en nadat we de zak met jouw as goed hadden dicht gekleefd en in een lekker warm, wit, zacht fleeceje hadden gedraaid gaven we je je plaatsje. Alles paste er perfect in. Nadien ging het dekseltje er op en ging de steen dicht. Dit was niet zonder emotie, het verdiet om het gemis was plots weer zo intens, de pijn dus ook. maar ik ben er zeker van dat jij blij bent met je definitieve plaats en dat geeft me wat troost.

Ik had een lastige week. De waterlanders zaten de hele tijd in aanslag. Ik had niets nodig om de tranen over mijn wangen te voelen rollen. Ook voelde ik veel boosheid. Boosheid omdat ik vind dat ik dit verdriet, deze pijn niet verdien. Niemand verdient die, ook ik niet. Versta me niet verkeerd, ik wil me niet wentelen in zelfmedelijden, maar het mag toch gezegd zijn omdat het ook zo is. Het leven heeft me nog niet gespaard. Ik heb al heel wat wervelwinden en orkanen overleefd, weliswaar met flink wat schrammen, builen en littekens maar ik ben er telkens door geraakt. Men zegt dat zoiets een mens sterkt, dat je na overleefde tegenslagen een sterkter mens geworden bent. Wel, ik vind mezelf nu wel sterk genoeg. Ik heb het niet meer nodig nog orkanen te trotseren. Ik vind dat ik mijn deel nu wel gehad heb. En ergens, ja, ik blijf nog steeds een mens, benijd ik diegenen die nog niet zo sterk zijn, en het misschien ook nooit zullen worden. Alles loopt daar van een leien, het waait er wel eens, maar die gaat dan ook weer liggen. Ik zou ook weer zo gelukkig willen zijn, zo echt dat komplete geluk. Ik kan me nu niet voorstellten dat mijn geluk ooit weer kompleet zal zijn, zonder jou...? Dat kan toch niet? Ik kan me bij momenten nog wel gelukkig voelen, (als Jinte en Tieme weer op het juiste moment een kus of een knuffel geven of net de juiste woorden zeggen, of als ik Pierke zijn armen om me heen voel en voel hij m'n tranen wegkust)..... maar kompleet? Ik ben niet meer kompleet.... Hoe kan ik dan nog kompleet gelukkig zijn?!

Lieve schat, die tranen,.... ik kan het het echt niet helpen Ik weet dat jij het liever anders ziet en ik wil ook mijn best daarvoor doen. Neem jij een beetje van mijn pijn weg? Bolleke, ik mis je zooooooo verschrikkelijk. Ik wil mijn ogen sluiten, je omhelzen, je kussen, met mijn vingers door je weelderige krullen gaan, met je dansen, .....IK HOU ZO VAN JE!!!!!!

Bolleke, vraag je aan opa dat hij de hemel voor je versiert met slingers en balonnen, dat hij een grote pot spaghetti maakt en dat hij er een spetterend verjaardagsfeest voor jou van maakt?

Lieve, lieve Rytse, kom je even langs morgen? Mama heeft er echt nood aan. Maar als je geen tijd hebt is dat ook goed. Ik weet toch dat je er bent.

Omdat ik zo ontzettend veel van je hou...

dikke kus en dikke knuffel,

Voor altijd, jouw mama XXX...

23:27 Gepost door Els, mama van *Rytse, voor altijd... in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat Rytse* Wij willen jullie 'bolleke' een hele fijne verjaardag wensen ginder boven met heel veel slingers en ballonnen, spaghetti,... en Aukjes opa zal wel een hele mooie taart bakken en ons Lotte* zal wel ijsjes uitdelen ;-).
Heel veel liefs,
Inge, Gert en Lotte*

Gepost door: Inge, mama Lotte* | 02-06-09

Gelukkige verjaardag Rytse vele kusjes sturen we naar boven, voor Rytse zijn verjaardag,
mama, papa en gezinnetje, ik wil jullie héél veel sterkte wensen , zeker ook vandaag,
ik hoop dat rytse vandaag eens bij je langskomt,


veel liefs kathleen
mama van emily-grace*

Gepost door: kathleen | 02-06-09

Ook wij sturen Rytske heel veel lieve kusjes, en wensen hem een fijne verjaardag.
Weet je, je mag gerust boos zijn, want het is niet eerlijk en dat zal het ook nooit zijn, voel je daar niet schuldig over, jij hebt alle recht om boos te zijn.Dikke zoenen en een knuffel, Rytske kennende hij zal er zeker zijn!
Liefs Hilde, Seppe en de kindjes

Gepost door: Hilde | 02-06-09

Proficiat Wij willen Rytse ook proficiat wensen met zijn verjaardag... en jullie veel sterkte toewensen.
Ik heb gisteren schelpjes geraapt aan zee en moest denken aan Rytse.
Veel liefs van Marianne, Hugo en Eline

Gepost door: Marianne | 02-06-09

Proficiat Rytse* Hopelijk heb je hierboven een schitterend feest.
En zijn het echt gouden lepeltjs Rytse*?
Veel moed aan je mama en papa kerel.
De eerste verjaardag van Seppe moet nog komen...en kan me inbeelden dat het een zware dag is!

Gepost door: Ann en Seppe* | 02-06-09

hiep hiep hora voor rytse* vele dikke zoenen voor de jarige Rytse*.een groots feest hierboven,geniet maar Rytse* van de slingers en de ballonnen,hopelijk viert Quintentje* mee met je,en zijn jullie dikke vrienden!Geef je Quintentje een dikke dikke knuf van me,zeg hem dat ik hemelsveel van hem hou,dat dit altijd zo zal blijven!
mama en papa,ik wens jullie veel sterkte!!
veel liefs,fanny,mama van Quinten*

Gepost door: fanny | 02-06-09

gelukkige verjaardag, kleine krullebol vier maar goed hierboven, Rytse!
Veel sterkte Els!
groetjes,
An Verleye

Gepost door: An | 02-06-09

Gelukkige verjaardag knul!

Gepost door: Karen | 03-06-09

Gelukkige verjaardag Rytse Ook wij willen Rytse een gelukkige verjaardag wensen daarboven, we vergeten je niet hoor krullebolleke er gaat geen dag voorbij zonder aan je te denken.

Een dikke knuffel van Jari, Dieter en Caroline

Gepost door: Caroline | 03-06-09

Ann Vanmoen Dag Rytse*,

Heb jij daarboven een fijne verjaardag gevierd samen met jou sterrenvriendjes.
En lieve jongen,stuur je jou lieve mama wat extra kracht jongen,want ze heeft het heel hard nodig.

Heel veel lefs,Ann

Gepost door: Ann Vanmoen | 04-06-09

De commentaren zijn gesloten.